Web Analytics Made Easy - Statcounter

نشست خبری پروژه «هفت پیکر» با حضور عالیم قاسم‌اف (خواننده مطرح جمهوری آذربایجان)، سعید خاورنژاد (آهنگساز) و شعیب شهابی (خواننده)، حسام ناصری (مشاور آهنگساز در استفاده از فضای الکترونیک) کیان محمدی‌ها (تهیه‌کننده بخشی از این پروژه) و سایر عوامل اثر در موزه موسیقی برگزار شد. پروژه‌ای به سه زبان فرانسه، آذری و فارسی

خاورنژاد در ابتدای این نشست خبری گفت: ما در این پروژه از حضور یک گروه آهنگساز استفاده می‌کنیم که به عنوان مشاور به من کمک می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بخشی از این پروژه در قالب موسیقی الکترونیک انجام می‌شود و بخش دیگر آن نزدیک به موسیقی دستگاهی آذربایجان و ایران است. این پروژه، پروژه‌ای است به نام «هفت پیکر» براساس اشعار نظامی گنجوی مابین فرانسه، ایران و جمهوری آذربایجان. دوستان زیاد و مجموعه‌های معتبری در این پروژه به ما کمک می‌کنند در درجه اول به خاطر حضور استاد قاسم‌اف و در درجه دوم به خاطر نقش پررنگ این سه کشور در عرصه فرهنگ. این پروژه به سه زبان فارسی، فرانسه و آذری اجرا می‌شود.

او ادامه داد: اشعار کار به سه زبان است و شاید به صورت مستقیم براساس روایت «هفت پیکر» نباشد. همان‌طور که می‌دانید در این مجموعه بسیاری از اشعار جنبه روایی دارند و در واقع بخش اعظم مجموعه «هفت پیکر» براساس اشعار روایی است و اگر ما بخواهیم در قالب همان روایت ارائه‌اش دهیم باید از «آ» تا «زد» برویم ولی در این پروژه بخش‌‌هایی از اشعار انتخاب شده است. بخش‌هایی که به زبان فرانسه انتخاب شده است به این دلیل است که لغاتی در زبان فارسی هست که شاید برای مخاطب امروز قابل فهم نباشد و ناچار شده‌ایم به زبان فرانسه بیان‌شان کنیم و بخشی هم بوده است که به زبان آذری آسان‌تر بوده است که بیان شوند. ما تلاش کرده‌ایم بخش اعظم را به زبانی ارائه کنیم که هم از لحاظ فرم و هم از لحاظ اجرا آسان‌تر است. ما اگر چیزی را به زبان آذری می‌خوانیم، بخش فرانسه ترجمه آن نیست و این‌ها در ارتباط با هم هستند و نه ترجمه هم. بخشی هم به حالت کرال است به زبان لاتین. این کلیت ماجرا بود و چون استاد حضور دارند ترجیح می‌دهم استاد ادامه دهند.

در ادامه قاسم‌اف گفت: ضمن تشکر از دوستان و آقای خاورنژاد و سایر عزیزان این پروژه باکیفیت آغاز شده و به خوبی پیش می‌رود و با نام بزرگ نظامی گنجوی دور هم جمع شده‌ایم و امیدواریم اثری خوب به دنیای فرهنگ و هنر تقدیم کنیم.

شعیب شهابی در ادامه گفت: همان‌طور که آقای خاورنژاد اشاره کردند این پروژه میان سه کشور صاحب فرهنگ است. آذربایجان و ایران از قرون دور ارتباطی تنگاتنگ با یکدیگر داشته‌اند و بنا بر بعضی مسائل شاید امروز خطوط جغرافیایی میان ما فاصله انداخته باشد اما اهالی فرهنگ و هنر همچنان با یکدیگر مرتبط‌اند. من در این پروژه بخش آوازهای ایرانی و فرانسوی را اجرا می‌کنم. 

حسام ناصری که اجرای بخش‌های الکترونیک کار را برعهده دارد، گفت: این بخش به نوعی فضای قالب بخشی از اجرا را تشکیل می‌دهد و من در این بخش با آقای خاورنژاد همکاری می‌کنم.

برای همکاری، آثار طرف مقابل باید مورد قبول روحم قرار بگیرد

در ادامه قاسم‌اف در مورد همکاری با موزیسین‌های ایرانی گفت: هر موزیسینی بالاخره از سوی کسانی دعوت به همکاری می‌شود و من کار آن دعوت‌کننده را می‌شنوم و اگر مورد قبولم واقع شود با او همکاری می‌کنم. مخصوصا در مورد آقای خاورنژاد که کارهایش مورد پسندم قرار گرفت. در آذربایجان هم موزیسین‌های جوان به من مراجعه می‌کنند و اگر آثارشان مورد قبولم روحم قرار بگیرد با آن‌ها همکاری می‌کنم.

او ادامه داد: نزدیک به سی سال داشتم که اثری پاپ خواندم و مورد انتقاد سخت دوستداران موسیقی کلاسیک قرار گرفتم و بعد متوجه شدم این کار من مورد توجه جوانان علاقه‌مند قرار گرفته است و موجب شده که جوانان به موسیقی کلاسیک علاقه‌مند شوند و این کار ادامه همان همکاری‌هاست.

خاورنژاد در مورد اینکه چرا برای بخش فرانسوی از خواننده فرانسوی زبان استفاده نکرده است، گفت: ایراد از من است و من حتی اشعار فرانسوی را به حالت ذکر فارسی و با تم شرقی می‌بینم و با دوستان زیادی مشورت کردم که چطور می‌شود این تم شرقی را حفظ کرد و به این نتیجه رسیدم که بهتر است با یک خواننده شرقی کار کرد. خوانندگان مطرحی بودند که نسبت به این ماجرا موضع داشتند و کمتر کسی این ریسک را می‌پذیرد که به زبان دیگری که نمی‌شناسد بخواند. من شهامت شهابی را تحسین می‌کنم و مسئولیتش را می‌پذیرم. قطعا دوستانی که زبان فرانسوی را می‌شناسند خواهند گفت که شاید تا حدود ۲۰ درصد، لهجه‌ای غیرفرانسوی در این خوانش وجود دارد ولی من به ژن در موسیقی اهمیت می‌دهم و برایم مهم است. جمله معروفی هست که می‌گوید لغات در اشعار، تصویر یا تصور اشیا نیستند، خود اشیا هستند. موسیقی هم می‌تواند سر شوخی را باز کند و کلمات را با لهجه‌ای بگوید که شاید حتی قابل فهم نباشد و در آن لحظه موزیکالیته است که مهم است. برای من جذاب بود که این امتحان را انجام دهم حتی اگر شکست بخورم.

همه تلاش می‌کنند افسانه‌ها را از آن خود بدانند   

در ادامه قاسم‌اف در پاسخ به این سوال که چرا آذربایجان نظامی را شاعر خود می‌داند، گفت: بزرگان همیشه مربوط به کل بشریت هستند و بی‌تردید همه تلاش می‌کنند افسانه‌ها را از آن خود بدانند. نظامی مربوط به کل بشریت است. بعد از اینکه این پیشنهاد از سوی خاورنژاد مطرح شد من آن را مورد توجه قرار دادم و بی‌تردید نظامی متعلق به بشریت است و نه متعلق به کس خاصی.

آلبوم، کلیپ و اجرای صحنه‌ای

خاورنژاد در مورد شیوه انتشار این اثر گفت: قطعا در قالب آلبوم خواهد بود و شاید پیش از انتشار آلبوم یک کلیپ تقدیم حضورتان شود و به اجرای صحنه‌ای هم فکر کرده‌ایم. در مورد اجرای صحنه‌ای اجازه دهید فعلا خبری ندهم چون در همین سفر استاد به ایران نیز صحبت‌های زیادی در موردش مطرح شده است که در کدام سالن باید اجرا شود. من بسیار مایلم که در سال ۲۰۱۹ در سطح خاورمیانه اجرایش کنیم و در فرانسه هم اجرایش خواهیم کرد.

او ادامه داد: می‌شود پروژه را با امکانات ایران آداپت کرد و هر سه این موارد صد در صد مورد توجه ما هستند.

نظر قاسم‌اف در مورد احتمال همکاری مجدد با پرواز همای

قاسم‌اف در پاسخ به این سوال که گمان می‌کند اجرا با خواننده شناخته نشده‌ای چون شهابی به نتیجه‌ای چون اجرا با پرواز همای منجر شود یا نتیجه بهتری خواهد داشت، گفت: آقای پرواز همای جوان هستند و سلیقه مخصوص خود را دارند. دو شب که با ایشان همکاری داشتیم خیلی از جوانان به خاطر ایشان آمدند و طبیعتا تحت تاثیر موسیقی ما هم قرار گرفتند. من با سطح کار ایشان کاری ندارم ولی توانست نزدیک به هفت هزار نفر را در آنجا جمع کند و کاری کند که با موسیقی ما آشنا شوند.

او ادامه داد: اهالی ارجمند مطبوعات عنایت فرمایند که سعید آقا فرمودند بیایید در این پروژه همکاری کنید و من در این پروژه هرچه را از دستم بربیاید با عشق و حال ارائه خواهم داد.

او در جواب سوالی در مورد سطح کار پرواز همای گفت: ایشان جوانی هستند که انرژی و سلیقه مخصوص خود را دارند. نمی‌دانم در آینده چه خواهد شد و شاید ایشان بعدتر پروژه‌ای بیاورند و ما با هم همکاری کنیم. در پروژه قبلی هر چه همای گفت، آن شد ولی در پروژه احتمالی بعدی باید همه چیز را از لحاظ مادی و معنوی در نظر بگیریم.

کیان محمدی‌ها در ادامه گفت: «هفت پیکر» شامل هفت موزیک ویدئو در هفت کشور مختلف است که اولین آن در قشم و استانبول ضبط شد و انشاالله تا یک ماه دیگر پخش می‌شود. شرکت من با عنوان تیترا در استانبول است و در ایران با شرکت هفت باغ همکاری می‌کنم. کارگردان ویدئوها آقای امین حسین‌پور هستند. صاحب امتیاز این اثر انستیتو تخصصی هنرهای معاصر خاورمیانه و اروپا در فرانسه و کانادا است./ایلنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۷۷۱۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حجم تجارت ایران و امارت به ۳۰ میلیارد دلار می رسد

مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه بعد از گذشت ۱۰ سال کمیسیون های مشترک همکاری بین دو کشور برگزار شد گفت: دو سند در این کمیسیون های مشترک به امضا رسید که یکی از سندها مربوط به  برگزاری  و رسمیت بخشیدن به کمیسیون بود و از گذشته تا به امروز در مجموع ۲۲ سند آماده امضا است که بین سران دو کشور به امضا برسد.

وی افزود:  افزایش گردشگری، تسهیل تردد تجاری و نقش هر کشور در توسعه کریدور شمال _ جنوب و فعالیت های بندری چراکه هم امارات و هم دبی دارای بنادر زیادی است که باید از ظرفیت های این بنادر هر دو کشور استفاده کنند.

وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: تعداد پروازهای زیادی بین دو کشور برقرار است و در حال حاضر هفته ای ۳۲۰ پرواز بین دو کشور برقرار و توسط شرکت های ایرانی و اماراتی در حال انجام است و موانع در این بخش برطرف شد.

بذرپاش  با بیان اینکه  همچنین توسعه همکاری و سرمایه گذاری شرکت‌های  اماراتی در بنادر ایران و تسهیل فرآیندهای بانکی در این  دیدارها  مطرح شد گفت: نیازهای تجار و خواسته تجار ما  تسهیل فرآیندهای بانکی بوده است و تسهیل تعاملات بانکی بود که در این بخش مطرح شد و  قول های همکاری  در این بخش مطرح شد که امیدواریم پیشرفت های خوبی در این بخش انجام شود.

وی با اشاره به اینکه  در سال گذشته تجارت بین الملل بین ایران و امارت از ۲۷ میلیارد دلار عبور کرده است گفت: بعد از چین بزرگترین شریک تجاری ما امارات است و  در فرآیند تامین  زمینه های واردات کالا  و همچنين  مقصد صادرات کالاهای ما نقش بسیاری دارد.

او گفت:  زیر ساخت های گردشگری بین دو کشور  از دیگر موضوعات مطرح شده  در این کمیسیون بود و با توجه به آنکه ایران و امارات دارای زیر ساخت های گردشگری بسیاری هستند در این دیدار مطرح شد.

بذرپاش گفت: بین اتاق های بازرگانی و تاسیس صندوق ضمانت و مشارکت دو طرف در این بخش موضوعاتی بود که مطرح شد و ضمانت‌های لازم ارائه شد  و در مجموع و با وجود همه فشارهای که از سوی کشور آمریکا به کشور همسایه ایران به ویژه امارات وارد شد اما خوشبختانه  مانعی در این بخش وجود ندارد و و ایران موضع رسمی خود را اعلام کرد و امیدواریم بعد از ۱۰ سال که این کمیسیون برگزار شد  سال آینده در این زمینه بتوانیم توسعه همکاری ها را داشته باشیم.

 رئیس  کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و امارات همچنین در خصوص توسعه بخش ترانزیت بین دو کشور، توضیح داد: موضوع ترانزیت دریایی و جاده‌ای و ریلی باید هم‌زمان رخ دهد و کلان پروژه ایران راه که در کشور این روزها در دستور دولت است، در کنار تکمیل مسیرهای شمال و جنوب در حوزه زیرساخت و تسهیل نرم‌افزارهای ترانزیتی موجب شد در سال گذشته رشد قابل توجهی در زمینه ترانزیت داشته باشیم.

وی افزود: زمینه‌های توسعه همکاری بندری نیز موضوع دیگر مطرح شده در این نشست بود و توافقات اولیه خوبی در این زمینه صورت گرفت و از سوی طرف اماراتی برای سرمایه گذاری در بنادری مانند چابهار اعلام آمادگی شد.

بذرپاش با اشاره به به‌کارگیری همه ظرفیت‌ها برای راه‌اندازی مسیر چابهار زاهدان و توسعه بندر چابهار، گفت: با این مهم می‌توانیم ظرفیت ترانزیتی عظیمی را در شرق کشور ایجاد کنیم که یکی از استفاده‌کننده‌های آن برای انتقال کالا به شمال و بالعکس به جنوب کشور امارات خواهد بود.

رئیس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و امارات همچنین در خاتمه در خصوص پیش‌بینی میزان تجارت دو کشور در سال پیش رو، اظهار کرد: ۲۷ میلیارد دلار تجارت بین دو کشور عدد کمی نیست و امارات بعد از چین بزرگ‌ترین شریک تجاری ایران است، اما با فعالیت این کمیسیون و با عزمی که در ۲ کشور وجود دارد پیش بینی می‌شود که این عدد در سال آینده به ۳۰ میلیارد دلار برسد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی

دیگر خبرها

  • بلینکن آتش‌بس با حزب‌الله همزمان با ادامه جنگ در غزه را غیرممکن خواند
  • حجم تجارت ایران و امارت به ۳۰ میلیارد دلار می رسد
  • کلاهبرداری اینترنتی خودش را خواننده سرشناس جا زد
  • افتتاح هتل و آغاز اجرای تله کابین خوشاکو در ارومیه
  • برگزاری ملاقات مردمی استاندار آذربایجان شرقی
  • تقویت و تکمیل پروژه‌های نهضت ملی مسکن اولویت مدیران شهرستانی باشد
  • لزوم همکاری بیش از پیش بانک مسکن در اجرای طرح‌های نهضت ملی
  • ملاقات مردمی استاندار آذربایجان شرقی
  • اجرای ۱۶ پروژه شاخص در مجتمع گردشگری صفه/ برای توسعه صنعت نشاط و تفریح تلاش می‌کنیم
  • تکمیل پارکینگ محله چهل اختران قم